επιτυχία business coaching

Θεοδώρα Οδοντίδου Πιστοποιημένη Coach Μέλος του ICF (International Coaching Federation) Μέλος του EMCC/HCA (European Mentoring & Coaching Council/Hellenic Coaching Association)

text

Πώς μπορεί να σας βοηθήσει το Business Coaching?

Το Business Coaching θα σας φανεί αποτελεσματικό αν συμφωνείτε με τη φράση : " Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο".

Αν υπήρχε μια μέθοδος να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε καλύτερα τις διαδικασίες της επιχείρησης, τη στρατηγική σας & το προϊόν σας θα την επιλέγατε?

Σήμερα ο επιχειρηματίας με όλες τις καθημερινές προκλήσεις και αναλαμβάνοντας συγχρόνως και το ρόλο του manager μειώνει τα αποθέματα διαθέσιμου χρόνου του να αναθεωρήσει, να εξετάσει εις βάθος, να εφαρμόσει και να αλλάξει ό,τι χρειάζεται βελτίωση. Στο σημείο αυτό λοιπόν εμφανίζεται το Coaching & υποστηρίζει εσάς με το λιγότερο δυνατό χρόνο να μελετήσετε προσεκτικά, να μετρήσετε αποτελέσματα, να βελτιώσετε και να υλοποιήσετε ό,τι αποφασίσατε προς όφελος της επιχείρησής σας.

Ποια είναι η πρόκλησή σας για να γίνετε καλύτεροι ή να οργανωθείτε? Ποια βήματα μπορείτε να ακολουθήσετε? Ποια θα επιλέξετε και πότε ξεκινάτε?

Η χρήση και ανάλυση επιχειρηματικών & ποιοτικών εργαλείων μαζί με το Coaching ("τυφλά σημεία", νέες διαδικασίες, brainstorming, SMART goals, πλάνα κλπ) θα σας βοηθήσει να οργανωθείτε με τον πλέον αποδοτικό τρόπο συνειδητοποιώντας ποια θα είναι τα επόμενα "κλειδιά" της επιτυχίας σας & των στόχων σας.

Το αποτέλεσμα του Coaching είναι αυτό που όταν θα φωνάξετε "εμπρός" θα είναι ξεκάθαρα με ποιο τρόπο & προς ποια κατεύθυνση.

Ως Coach μπορώ να σας στηρίξω στα ακόλουθα:


 • Τη στρατηγική σας & εφαρμογή των Core Values ως επιχείρηση
 • Εύρεση & ενδυνάμωση δυνατών σημείων της εταιρείας σας και τη βελτίωση των αδύναμων που μπορεί να αποτελέσουν μελλοντική απειλή
 • Τον αποτελεσματικό τρόπο επικοινωνίας με πιθανούς συνεταίρους σας ή μέλη της οικογένειας σας εντός της επιχείρησης
 • Custom made για εσάς πλάνο δράσης για την υλοποίηση του απώτερου στόχου σας
 • Την καλύτερη διαχείριση του χρόνου σας
 • Να ανακαλύψετε πώς σας "βλέπουν" οι συνεργάτες σας, πελάτες, υπάλληλοι
 • Στα ουσιαστικά meetings 'Moving forward fast & efficient' τόσο με πελάτες όσο και με το προσωπικ;o σας
 • Νέες ιδέες, αξιολόγηση αν είναι πραγματοποιήσιμες & πώς θα τις πετύχετε

Ενδιαφέρεσαι πραγματικά να
αξιολογήσεις τα δυνατά και
αδύναμα σημεία της επιχείρησης σου?

Κάνε κλικ εδώ και κατέβασε δωρεάν
το επιχειρηματικό εργαλείο ανάλυσης στα Ελληνικά.
Αν έχετε απορίες εφαρμογής τους στην επιχείρησή σου
μπορείς να στείλεις email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ορισμένες βασικές αρχές του γκουρού του Management Peter Drucker:

 • Η συνεχής πυροσβεστική αντιμετώπιση και επίλυση προβλημάτων δεν βοηθούν μια επιχείρηση να μεγαλώσει. Μόνο η αναγνώριση και η εκμετάλλευση των ευκαιριών προκαλεί ανάπτυξη.
 • Το 1ο βήμα για την ανάπτυξη μιας επιχείρησης είναι να απαλλαχθεί από οτιδήποτε υπερμεγέθες και αντιπαραγωγικό.

Χρόνος & διάρκεια Business Coaching

Καθώς οι ανάγκες κάθε επιχειρηματία διαφέρουν ο χρόνος συνήθως ποικίλλει και μπορεί να ξεκινάει από 3 μήνες μέσω one-to-one συνεδριών με τον επιχειρηματία και να διαρκέσει περισσότερο των 6 μηνών ανάλογα των καταστάσεων που θα εξελίσσονται δυναμικά καθ’όλη τη διάρκεια.

Ο χρόνος που θα απαιτηθεί να επενδύσει ο επιχειρηματίας σε κάθε συνεδρία είναι minimum 50 λεπτά.

Το σημαντικό σημείο στην επένδυσή σας όμως είναι το ποσοστό επιστροφής της επένδυσης του επιχειρηματία (ROI/Return of Investment) με τη διαδικασία Coaching μπορεί να φτάσει το 115% βάσει μελετών και να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στον τρόπο σκέψης του επιχειρηματία και κατ’επέκταση στην επιχείρησή του.

ΕκτύπωσηΗλεκτρονικό ταχυδρομείο